Click for Menu

La finca

La història comença quan el besavi Joan —acabat d’arribar de Cuba— va comprar les terres i el mas conegut aleshores com a Mas Viñas. En aquell moment, a la finca tan sols hi havia camps i oliveres perquè la fil·loxera havia destruït totes les vinyes.

Lluís Torres, pare d’en Joan Carles, va ser qui va decidir tornar a fer vi al mas, a l’antic celler, que ara funciona com a sala de tast. En Lluís va plantar quinze hectàrees de vinyes de garnatxa, que treballaven ell i la gent del poble. El vi s’elaborava d’una manera totalment artesanal i es venia a granel a la casa familiar que tenien a Figueres.

Amb el pas dels anys, es va abandonar l’elaboració de vi i es va vendre tota la producció de raïm a un gran productor de vins. Quan el 2006 en Joan Carles i la Barbara van heretar la finca, van decidir que hi volien viure i que volien revalorar-la pel seu gran patrimoni ambiental, paisatgístic i històric.

La finca, situada entre 90 i 100 metres sobre el nivell del mar, és un autèntic mosaic de vinyes, camps, olivares, suredes i boscos de mata baixa.

A la finca, hi destaquen els plutons, unes formacions de granit de grans dimensions que en dibuixen el paisatge; els estanys de la Gutina, unes basses d’aigua temporal protegides per la Xarxa Natura 2000; tres dòlmens (el de la Gutina, el de les Tires Llargues i el del Prat Tancat), i el menhir de la Murtra.

Un recorregut senyalitzat a peu o amb bicicleta us permetrà conèixer i descobrir les vinyes i totes les meravelles que amaga la propietat, amb la tranquil·litat que es mereixen unes bones vacances!

Mapa de la finca amb el recorregut senyalitzat que permet visitar els monument megalítics i les vinyes.
Mapa de la finca amb el recorregut senyalitzat que permet visitar els monument megalítics i les vinyes.