Click for Menu

Celler i vins

En total, cultivem vuit hectàrees de vinyes, tres de les quals van ser plantades entre el 1953 i el 1968.  Les vinyes, situades entre 90 i 100 m sobre el nivell del mar, pertanyen als termes municipals de Sant Climent Sescebes i Espolla, dins de la DO Empordà.

El clima és mediterrani, amb temperatures suaus tant a l’hivern com a l’estiu. El vent característic de la zona és la tramuntana, que bufa ben fort durant tot l’any. Les precipitacions mitjanes anuals són de 600 ml.

El terreny és de sorra de granit (sauló), amb pissarra quarsífera de manera puntual. Totes les parcel·les són de secà, en uns terrenys gairebé plans.

Les feines a les vinyes són sobretot manuals: prepoda, poda, poda en verd i seguiment del creixement (lligant i escapçant les vinyes velles, i baixant i pujant els fils de les vinyes emparrades). Les vinyes més velles les cavem manualment, i les més joves les treballem superficialment amb el tractor. Adobem amb adob orgànic i sembrem gramínies i lleguminoses.

Com a tractaments per a la terra, fem servir brou bordelès i sofre en pols; any rere any, mirem d’integrar-los amb tractaments naturals i alternatius per combatre les plagues.

Elaborem vins només amb raïm provinent de les nostres vinyes, veremat manualment als matins i recollit en caixes de tretze quilos.

Nosaltres mateixos decidim quan cal veremar i com s’ha de tractar el most de les vinyes, sense l’ajuda de cap tècnic de vinya ni d’enòlegs.

Veremem cada parcel·la depenent del grau de maduració del raïm i l’elaborem per separat d’acord amb les seves característiques i amb els diferents vins que n’obtenim.

Elaborem cada tipus de vi sense cap intervenció durant el procés de fermentació i de criança.
Això significa que el most fermenta espontàniament gràcies als seus propis llevats i que no hi afegim productes enològics en cap moment del procés. Treballem la vinya amb l’objectiu d’obtenir raïms sans i madurs, un requisit indispensable per poder elaborar vins naturals.

Els nostres vins no contenen sulfits afegits, no estan sotmesos a filtratges o a clarificacions ni a cap tipus d’intervenció o de correcció enològica.

Tots els nostres vins estan certificats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i s’elaboren d’acord amb els criteris de l’associació espanyola Asociación de Productores de Vinos Naturales (PVN).