Click for Menu

Celler i vins

Cultivem vuit hectàrees de vinyes, tres plantades entre el 1953 i el 1968.  Les vinyes, situades entre 90 i 100 m sobre el nivell del mar, dins de la DO Empordà.

El clima és mediterrani, El vent característic és la tramuntana, que bufa durant tot l’any. Les precipitacions mitjanes anuals són de 450 ml. El terreny és granitic (sauló), amb pissarra quarsífera de manera puntual. Les parcel·les són de secà.

Fem moltes feines manuals: prepoda, poda, poda en verd i seguiment del creixement dels ceps. Adobem amb adob orgànic i sembrem gramínies i lleguminoses. Com a tractaments per a la terra, fem servir brou bordelès i sofre en pols; any rere any, mirem d’integrar-los amb tractaments naturals i alternatius per combatre les plagues.

Elaborem vins només amb raïm provinent de les nostres vinyes, veremat manualment i recollit en caixes. Nosaltres mateixos decidim quan cal veremar i com s’ha de tractar el most de les vinyes, sense l’ajuda de cap tècnic de vinya ni d’enòlegs.

Elaborem cada tipus de vi sense cap intervenció durant el procés de fermentació i de criança.
El most fermenta espontàniament gràcies als seus propis llevats i que no hi afegim productes enològics en cap moment del procés. Treballem la vinya amb l’objectiu d’obtenir raïms sans i madurs, un requisit indispensable per poder elaborar vins naturals. Els nostres vins no contenen sulfits afegits, no estan sotmesos a filtratges o a clarificacions ni a cap tipus d’intervenció o de correcció enològica.

Tots els nostres vins estan certificats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i s’elaboren d’acord amb els criteris de l’associació espanyola Asociación de Productores de Vinos Naturales (PVN).